Стокові магазини в Україні

З початку 2010 року в ужиток нашої мови увійшло поняття«сток». Запитайте 10 випадкових перехожих на вулиці, що це таке, і майже кожен розповість вам своє розуміння. І добре, якщо хоча б половина з них думок співпаде з реальністю.

Чому оптовий сток - це круто

Основна маса покупців плутає поняття«сток»(" stock ") з тим, чим воно не є. А не є сток наступним:

  • секонд-хендом (який ще іменується «стеком» від англ. Слова "stack" - «купа, купа, гора» (в даному випадку, теж одягу) - маленька буква дає такі кардинальні відмінності);
  • китайським або в'єтнамським одягом (який в нашій країні продається під назвою «Конфіскат»);
  • бракованими речами;
  • чимось ганебним, не престижним.

    Секонд-хенд - це ношені речі і, судячи з їх якістю на численних блошиних ринках нашої страни, віриться, що ці речі носили не один рік, а потім не викинули, а поносили ще 10 - і тільки тоді продали на секонд.

    Що стосується «конфіскату »- то і дурневі зрозуміло, що такої кількості і асортименту конфіскату не може існувати в торговому просторі України одночасно, тим більше з регулярним надходженням кожного тижня. Це чомусь зрозуміло всім, крім власників «конфіскатів».

    Брак може бути присутнім, проте ні в якому разі не такий, який погіршує реальні якості речі, а тільки естетичні, інакше річ просто відбраковують.

    А тепер по порядку. «Сток» перекладається з англійської як «запас, залишок, наявність». Стокові магазини (Київ) продають нові речі європейських і американських виробників, які були не розпродані в останніх колекціях з різних причин:

    1. фабрика виробила більшу кількість, ніж змогли забрати покупці, наприклад, в результаті помилки прогнозування попиту або скасування замовлення.
    2. Магазини не змогли продати весь асортимент до кінця.
    3. Товар вийшов з невеликим шлюбом. Великий брак не потрапляє на полиці магазинів і зовсім - контроль якості не дрімає. Однак такі недоліки як вилізла нитка, відірваний ґудзик або нерівний стібок часто виявляються вже на місці. І тоді речі просто йдуть в уцінку і потрапляють на стокові магазини Києва, при реально те ж високу якість виробу.

    4. Стає зрозуміло, що стоковий магазин (Київ) продає якісні речі, які просто не були продані кимось ще. Всі, хто займається торгівлею, прекрасно розуміють, що непроданий товар - це складські запаси, які, хоч і їсти не просять, але:

      • займають місце на полицях або складах;
      • є замороженими оборотними грошима, вкладеними в їх покупку;
      • погіршують бізнес-показники торгової компанії.

      Отже, розумні бізнесмени намагаються їх позбутися, продавши з великою знижкою (до 90%) - і так вони потрапляють через реалізаторів в стокові магазини Києва, розходячись широкими лавами торгів их караванів з Європи / США в інші країни, в т.ч. і нашу.

      Що можна знайти на стоці?

      Трошки цікавеньке інформації - єдиним випадком, коли магазини стік (Київ) можуть продавати річ, яку вже хтось одягав і носив до вас (не рахуючи фактів примірок іншими покупцями) - це коли її використовували на подіумах під час модних показів. Отже, носила цю річ якась модель. Так ось, з огляду на, що стокові речі - це речі дійсно модних і привілейованих виробників (а не тих, які Zara, DKNY, Dsquared, Ermenegildo Zegna і іже з ними), то це могла бути навіть модель світового рівня: Cara Delevingne, Adriana Lima , Gisele Bundchen, Gigi Hadid і інші «ТОПи». А тому, прийшовши в стокові магазини одягу (Київ), у покупця є шанс купити і надіти речі після таких першосортні красунь! Хіба ви не мрієте трохи наблизитися до свого кумира?

      Фактором високого інтересу до стоку є головним чином ціна: брендові і дійсно якісні речі тут стоять в 5-10-20 раз дешевше, ніж на полицях брендових магазинів (де 90% ціни ви платите не за саму річ, а за оренду їх приміщення, зарплату продавців і новий Мерседес владельц