Для будь-якої жінки дуже важливо виглядати не просто привабливо і оригінально, але і модно. І хоча тренди змінюються дуже швидко, все ж стежити за ними обов'язково. Одне стильне сучасне плаття може кардинально змінити образ і зробити з вас справжню королеву. Навіть якщо в гардеробі зазвичай джинси і брюки, варто звернути увагу на модні сукні 2021 Україні та світі, які дизайнери створюють, щоб порадувати навіть найбільш вимогливих представниць прекрасної статі. Саме про них ми і поговоримо в цій статті.

Почати варто з того, що в цьому році кількість модних тенденцій зашкалює і вражає своєю різноманітністю. Кутюр'є звернули більше уваги зручності і практичності, при цьому не забуваючи про жіночності та сексуальності. Завдяки такому поєднанню можна запросто скласти ідеальний цибулю, як для офісних або повсякденному житті, так і для червоної доріжки або випускного.

Які модні сукні в 2021 році вибирають в Україні?

Як і в кожному сезоні дизайнери пропонують в першу чергу розкішні моделі для вечірніх променадів. Їх виконують з дорогих тканин, додатково використовуючи обробку з дорогоцінних кристалів і страз. Також в тренді ручна вишивка і аплікація, драпірування і мішура. Це все доповнює образ і створює його унікальний силует.

Зверніть увагу, що фасони будуть залежати від сезону. Наприклад, на холодну осінньо-зимову пору будуть дуже актуальні трикотажні моделі з довгими рукавами. А ось літо представлено в полегшених силуетах з легких і охолоджуючих матеріалів. Тобто щоб добре орієнтуватися в трендах, варто розділити тренди модних віянь на сукні 2021 на сезон весна-літо і осінь-зима.

Хоча є і акценти, які будуть актуальними поза сезоном:

  • дуже круто будуть вписуватися сукні з незвичайними рукавами. Це можуть бути, як дуже пишні і укорочені варіанти, так і розкльошені до ліктя, рукава-буфи, єпископські рукава, дзвіночки, з різними прорізами і оборками, зав'язками, сіточками і мереживами, ручною вишивкою і неординарною забарвленням. Тому вибираючи модні сукні дві тисячі двадцять одна обов'язково зверніть увагу на рукави;
  • ще один тренд, не пов'язаний з сезоном, різні принти. Це пік моди у більшості сучасних кутюр'є, які готові епатувати і виділяться на тлі нудних колірних рішень. Новинками стане градієнт або деграде, які дуже часто поєднують з пір'ям (вкрай актуальними в цьому сезоні). Різноманітні орнаменти і навіть картини відомих художників, вишукані і безглузді мазки і абстракції. Наймодніші наряди також будуть виконані в звичний нам горох, смужку або леопардовий забарвлення, тому не поспішайте викидати з шафи сукні, які ще кілька сезонів тому можна було вважати зниклими;
  • відтінки в новому сезоні будуть більш яскравими і соковитими, ніж в минулих, хоча бежевий все так само актуальне, але разом з ним: соковитий кораловий, фуксія, ліловий, рожевий і блакитний, бордо і червоний, смарагд. Не менш актуальною залишається чорно-біла класика;
  • кроше і мереживні елементи - супер популярні серед модних суконь в Україні та за її межами. Волани, банти і бахрома - все це додає жінці особливого лиску, тому кутюр'є не відмовляють собі в задоволенні презентувати подібні рішення на подіумах в 2021 році;
  • пір'я - натуральні і штучні, яскраві і пастельні, у великій кількості і не дуже. Якщо хочете підкорити всіх, то вибирайте плаття з пір'ям.

Як бачите, є безліч тенденцій, які об'єднують сучасних дизайнерів. Але тепер більш детально про актуальні речі.

Чорний проти квіткового: що вибрати?

Якщо мова про модних сукнях, то чорний колір залишається актуальним протягом десятиліть. Ще з часів Коко Шанель, яка ввела тренд на нього. Хоча сьогодні більш трендовим буде не маленьке чорне плаття, а пишне і велике, яке підкорить всіх навколо. Також популярними в цьому сезоні будуть чорні моделі в коліно, з обробкою воланами, асиметрією або на одне плече.

Що ж стосується квіткових принтів, то вони підкорюють подіуми завдяки максимальній жіночності і ніжності. Пудровие, рожеві і лілові - це ті відтінки, які допоможуть зібрати кращий модний образ і стати шикарним вибором для вечірнього виходу в світ. Романтичні мікро-квіточки або пристрасні великі квіти на темній тлі - вибирати тільки вам, але обидва варіанти варті уваги сучасної модниці.

Блискітки і інші вечірні тенденції

Модні сукні в 2021 році дуже відрізняються і поруч зі скромним мінімалізмом відмінно йдуть металізовані фактури і купа паєток, які просто засліплюють. Хоча такий наряд досить зухвалий і викликає, але якщо підібрати скромний силует в максі або міді довжині, то можна залишитися одночасно скромною і яскравою.

Ще одним трендом, який вже не перший рік підкорює серця модниць є сукні до підлоги. Модні фасони таких виробів можуть бути абсолютно різними і багато в чому повинні бути ретельно підібрані під тип фігури і зовнішності власниці, а також події, на яке вона зібралася. Камінці та мережива, пишний низ і волани, глибоке декольте або відкрита спинка, різні типи рукавів або їх відсутність - це все актуально і заслуговує на увагу.